A röptében jelzővel még véletlenül sem arra szándékoztam utalni, hogy Szőke Attila kapkodva kattintott volna néhányat a masinájával! A tapiokultura.hu-t is segítő fotós tegnap levegőben manőverező nemes madarakat kapott lencsevégre.
Válogatott galéria
Bővebb album
Azt, hogy ki az az ecseri fiatalember, aki nem csak látványos bemutatókat tart ölyveivel, de elismert szakembere is a vadászó ragadozó madarak világának, majd Veroczki József és Szóró József filmjéből tudhatják azon olvasóink, akik figyelemmel kísérik a Tápi+ beszámolóit.
(A Tápió+ kéthetente frissülő anyagait mindig először a Williams TV vasárnapi adásaiban, majd ezzel szinte egy időben Tápió+ facebook-ján, és a tapiokultura.hu-n nézhetik meg.)

 

Január 31-én a Tápiószelei Borostyán Nyugdíjas Klub Egyesület meghívására a nagykátai Katica Nyugdíjas Klub delegációja is részt vett a nagyon jó hangulatú Farsangi Bálon. Remekül éreztük magunkat, köszönjük a meghívást!
Szabó Károly képei magukért beszélnek!
(A nagyvilág keresztény hagyományokkal bíró részében, így Magyarországon is  vízkereszttől - január 6-tól  - hamvazószerdáig - idén február 18-ig - tart a farsangok sora. Az ezt követő, húsvétig tartó, nagyböjtenk nevezett időszakban már a legtöbb közösség, így a művelődési központok nagy része sem szervez mulatságot.
A sülysápi WAMKK már január 24-én "letudta" a maga népzenés, csörögefánkos, igencsak sikeres farsangi táncházát, de természetesen ezután is rendelkezésre bocsátja az épületet a külső, nem a WAMKK-hoz tartozó csoportok "szezonon túli" programjára és az azon résztvevőknek nagyon jó szórakozást kíván! A szerkesztő megjegyzése.)

 

Méltóképpen sikerült megünnepelnünk a Magyar Kultúra Napját Tápióságon is. Ezúttal mellőzve a hagyományos felkonferálást, egy 2 óra hosszas párbeszéddel kíséreltük meg bemutatni a kultúra sokszínűségét. A párbeszéd során a szemünk előtt elevenedett meg a zene, a tánc, a képzőművészet. Mondhatnánk akár azt is, hogy ez a jelenet egy tanmese volt a felnövekvő generáció, és ismétlés mindenki számára. A legelső célunk az első percekben valóra is vált azáltal, hogy az énekkarral szinte mindenki együtt énekelte a himnuszt.Kun-Halasi Katalin képei

A tapiokultura.hu hetedik éve hirdeti, népszerűsíti a Tápió-vidék kulturális programjait. Ezt az ügyet és a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ munkáját segíti fotóival a tápiószecsői Szőke Attila, a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány kurátora és Varga József Zoltán. Itt most az "előbbi" látható az "utóbbi" fényképén, akcióközben, a januári 24-i Ihajla táncházunk forgatagában.
Köszönjük!

{youtube width="320" height="247"}ctZ-9qUXOyM {/youtube}