{youtube width="320" height="247"}dqmdB6PRpRM&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534#t=594{/youtube}

 

Tápióságon a helybéli iskola tanulói, a település kulturális közösségei mellett Mosonyi Ferenc énekes is fellépett a Magyar kultúra napjának ünnepén. A program második részében a Kispesti Kisszínház Máli néni című darabját láthatta a közönség. Kun-Halas i Anita képei

 

Egyszerűen nem lehetett mellette szomorkodni. Meg sem kellett szólalnia, elég volt már a jelenléte is, hogy minden gondunk azonnal banális jelentéktelenséggé váljon. Szerette az embereket, úgy ahogy vannak. Szeretett bennünket.
Képek

Lótos Pál
alapító tagja volt a Nagykáta Színjátszó Egyesületnek. Asztalos mestereként két évtizede ő készített a társulat nagyszerű díszleteit. Ő volt a díszletépítő csapat vezetője. Húsz esztendeje járta a Tápió-vidéket és a fesztiválhelyszíneket az NSZE-vel.
Humorával, soha nem bántó tréfáival összefogta, „összeszerette” a színjátszókat és a körülöttük segédkezőket.
A társulatba bekerülő fiatalok éppúgy imádták, mint a régiek. Lelke, kovásza volt ennek a közösségnek.
Családszerető, segítőkész jóember volt.
Életének 66. esztendejében elhunyt Lótos Pál.
Nyugodj békében!

 

Szőke Attila(TTA) képei

 

Kellemes hangulatú összejövetelen tartotta 10 éves fennállásának megünneplését a Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület /SACSE/.
Az ünnepségünket megtisztelte részvételével Sülysáp város alpolgármestere Katus Norbert, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára, Mizser Attila. A tiszteletbeli, pártoló és rendes tagjaink mellett több meghívott vendég, köztük Nyerges Gyula a Planetárium és az Uránia Bemutató Csillagvizsgáló tudományos munkatársa, Kerényi Lilla amatőr csillagász, csillagászati meseíró és még sokan mások élvezték a Gál Imre által kemencében készített disznótoros vacsorát.
A folytatást a SACSE facebook oldalán olvashatják el.