Varga József Zoltán képei

 

 

 

A Jászok Egyesülete korelnöke, Móczár László ny. egyetemi tanár, a rovartan kutatója századik születésnapját ünnepli. E jeles napon tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszönjük őt: Isten éltesse!
A Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Rovartani Társaság és a Magyar Biológiai Társaság Állattani Szakosztálya közös szakmai előadó üléssel tiszteleg
Móczár László professzor úr 100. születésnapján, 2014. november 28-án, pénteken 16,00 órakor, a Magyar Természettudományi Múzeumban (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.)
Az ülés nyilvános.
JÁSZOK EGYESÜLETE

 

tapiokulturaképekTarnavölgyiL
Egri Zsolt és Juhász László úgy gondolta, hogy borbarátaikat most kivételesen nem ültetik asztalhoz. A meghívott hét nagyszerű pincészet képviselőihez mi sétálgattunk oda, és poharainkat minimum 28-szor újratöltetve beszélgettünk el a borászokkal.

BREITENBACH PINCE – Bodrogkisfalud,  BUKOLYI CSALÁDI BIRTOK – Eger, HOMOKY CSALÁDI PINCÉSZET – Tállya, KASNYIK CSALÁDI PINCÉSZET – Kürt, KALÓ IMRE PINCÉSZETE – Szomolya,  HEGYI-KALÓ PINCE – Szomolya, SZENTESI PINCE – Nadap
Zseniális borokat kóstoltunk! Köszönjük!
És a borkorcsolya sem volt akármi! Szántó Zoltán (Sancho Pékség) kenyereire a „Sonkás” prémium különlegességeit pakolgattuk fel!

(Hegyi-Kaló – A jelen jövője máris Nagykátán)

Teréki Krisztián mámoros képei
(
Nagykátai borséta. Körbejártuk a témát!)

 

A tavaly pályázati pénzből Tápióságon elültetett fák idén már is pótlásra szorultak. Bár az 54 darab kőrisfa a munkanap kellős közepére érkezett meg, bőven akadt önzetlen szorgos munkás! (Jutalmuk a jókedv mellett a szokásos zsíroskenyér, forró tea, némi borocska volt!) Sőt, sokan panaszkodtak is azért, hogy kénytelen-kelletlen kimaradtak a faluszépítő akcióból. Hogy számukra is kellemes legyen majd egykoron a lombok alatti hűsölés, többen is örömmel vállalták csemeték rendszeres öntözést. Kun-Halasi Katalin fotói (Folytatás a „Bővebbenben”)