tapiokultura.huTarnavölgyiFotó, Szőke Attila(TTA) fényképek, Varga József Zoltán képei
Walter János és családja a tápiószecsői "Családi Fészek" udvarán, a fészerben várta a helybéli "tök-ölőket". Családok, kicsik és nagyok vidáman faragták a "félelmetes" töklámpásokat. A munka közben a helyszínen és egy kedves szomszéd kemencéjében sült a sárga csemege, de még töklevest is kavargattak a sparhelt platniján. Jómagam az előkészületekről és a múzeumról, Szőke Attila pedig már a felvonulásról készített néhány fényképet.
A Tápió+ riporter-operatőr párosa is benézett hozzánk.
A tapiokultura.hu-n is jelezni fogjuk, hogy mikor kerül a beszámolójuk Williams TV adásba, majd YouTube megosztóra.

 

 

Nagykátán, a Városi Művelődési Központban a Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulóinak, a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Liszt Ferenc Nagykátai Tagintézményének vonószenekarának, a Nagykátai Fúvószenekar, a Városi Kórus és a Tápiómente Táncegyüttes műsorával emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójára. Teréki Krisztián képei

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum teakörének vendége volt október 15-én Vidra Tamás, a Tápió-vidék természetvédője, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Kelet-Pest Megyei Természetvédelmi Tájegység – tájegységvezetője.
A teaköri összejövetelekre jellemző oldott, kötetlen beszélgetés a Tápió-vidék természeti értékeiről, annak védelméről szólt.

 

A Városi Könyvtár nagytermében tartotta ünnepélyes alakuló ülését Nagykáta új Képviselő-testülete. A rendezvény kulturális programjában közreműködött Juhos Ágnes , valamint a Tápiómente Táncegyüttes művészeti-vezetője, Vámos László és felesége, Vámosné Pieskó Csilla. Teréki Krisztián képei

 

Halasi Anita, Tápióság új polgármester első ízben most, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján mondott ünnepi köszöntőt. Személyes hangvételű beszédének írott változatát elkértük a tapiokultura.hu számára és most az önök figyelmébe ajánlva közöljük azt.

Tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit, aki jelenlétével megtisztelte az eseményt és azokat, akikre emlékezünk!

Égi jelnek tekintem, hogy polgármesterségem első hivatalos szereplése épp az 56’-os megemlékezéshez köthető. Egy olyan eseményhez, amelynek üzenete a ma embere számára az, hogy együtt, igaz hittel mindenáron változtatnunk kell azon, ami rossz, ami gyötrelmes, ami igaztalan.

Október 23-dika Magyarország legfiatalabb ünnepe, ahol azokat az emberi tulajdonságot ünnepeljük, amit úgy neveznek, hogy igazságérzet, hazaszeretet, becsület, önfeláldozás. És egyben azokat a fogalmakat ítéljük el, mint hazugság, hazaárulás, megaláztatás, eltiprás, szabadságkorlátozás, és még sorolhatnám, mert sajnos végeláthatatlan azon szörnyűségeknek a tárháza, amiben akkor az embereknek létezniük kellett.(Folytatás a "Bővebbenben")