„Társadalmi Felelősségvállalás Program” az elnevezése annak a pályázatnak, amelyet a világ számos országában, több ezer dolgozót foglalkoztató Clarion gyár hirdet meg minden évben.

 

Bene Csabától, a nagykátai cég menedzserétől kaptuk az alábbi beszámolót:

 

 

A Clarion vállalatcsoport már több éve, minden évben meghirdeti a legjobb „Társadalmi Felelősségvállalás Program” versenyét a világon található Clarion üzemek közt. A Clarion Hungary Elektronikai Kft. is nevezett a tavalyi évben, a pályázat leadási határidejéig elvégzett tevékenységeivel. Ezek voltak a nagykátai Váci Mihály általános iskola udvarának felújítása, a tápiószőlősi iskola kerítésének festése, udvarának rendezése, valamint a tápióbicskei csata hídjának tisztítása, festése.
K É P E K
A pályázatok előzetes elbírálása után az első hat helyezettnek a Clarion tokiói központjában kellett egy döntőben bemutatni, mit végeztek el. A döntőbe jutott egy amerikai, egy kínai, három japán és a magyar pályamunka. A megmérettetés a Clarion elnöksége és a jelen lévő közel 300 dolgozó előtt zajlott, akik szavazatukkal döntötték el, ki legyen a győztes. Ebben a versenyben magabiztos szavazati többséggel a magyar pályamunka győzött.

 

Az első képen a prezentáció, a másodikon pedig a döntősök, középen a győztesek, hátsó sorban a Clarion elnöksége látható.

 

A prezentációt én mutattam be, segítségemre volt Balaska Piroska, aki szalagvezetőként dolgozik nálunk.

 

A szerkesztő megjegyzése: A tapiokultura.hu a farmosiak segítségével már beszámolt a Clarion gyár közösségi programokat, környezetvédelmi akciókat támogató tevékenységéről Zöld hírek Farmosról címmel.

 

Jó és követendő példa lehetne ez a cég-marketing forma esetleg más tápióvidéki üzemek, vállalkozások számára is.